• Op voorraad en voor 17:00 besteld? Morgen in huis!
 • Gratis verzenden voor orders boven de €50,-

BLACK DIAMOND SPECTRE ICE PITON

Aantal

€ -

(€ - excl. BTW

Beschrijving

De Black Diamond Spectre is een effectief zekerinstrument voor dun ijs, bijvoorbeeld in mixed routes of bij watervalklimmen. De Spectre kan in ijs geslagen worden of in een door de ijsbijl gemaakt gat geplaatst worden. Ook kan de Spectre geplaatst worden in een (met ijs gevulde) rotsspleet.

De belastbaarheid van dit zekerinstrument is minder dan van een goed geplaatste ijsschroef, maar wanneer er alleen een dunne ijslaag beschikbaar is, heb je soms keus.

De agressieve hoek en achterwaartse tanden zorgen ervoor dat de Spectre niet uit het ijs getrokken wordt wanneer je er voorbij klimt. 

Dit nieuwe ontwerp is uitgekamerd om gewicht te besparen, met behoud van sterkte. De Spectre piton wordt geleverd inclusief nylon slinge.

Gewicht: 130 gram
Sterkte: 10 kN
Materiaal: Chroomstaal

Specificaties

Gewicht 130 Gram
Referentienummers BD490051

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen vragen over dit product gesteld.

Kennis & informatie

 • Keuzehulp: Hoe kies je de juiste stijgijzers?
  Keuzehulp: Hoe kies je de juiste stijgijzers?

  Hoe kies je de juiste stijgijzers? Stijgijzers zijn noodzakelijk voor veilige tochten door sneeuw en ijs. Je kunt er gletsjers mee overst...

  Lees meer
 • Keuzehulp: Hoe kies je de juiste pickel/ijsbijl?
  Keuzehulp: Hoe kies je de juiste pickel/ijsbijl?

  Hoe kies je de juiste ijsbijl of pickel? Alpinisten, toerskiërs, ijsklimmers en gemixte klimmers hebben allemaal pickels e...

  Lees meer
4.5 5
"Helaas kreeg ik per ongeluk een gebruikt en defect product opgestuurd, na kort telefonisch overleg en een mail gestuurd met foto's van het defecte product is er direct een nieuw product opgestuurd."
4,7 3976
Klimwinkel
9.3 out of 10 stars 3976 votes