• Op voorraad en voor 17:00 besteld? Morgen in huis!
  • Gratis verzenden voor orders boven de €40,-

Mammut

Klimwinkel heeft diverse producten van Mammut in het assortiment opgenomen. Mammut is een merk dat bij vele buitensporters een belletje zal doen rinkelen. De kwaliteit van Mammut is altijd erg hoog. Mammut past dan ook goed thuis in het specialistische assortiment van Klimwinkel.

Achtergrond

Mammut heeft in meer dan 150 jaar bestaan een enorme ervaring opgebouwd met zeer hoogstaande technische producten. Het begon in 1862 met Kaspar Tanner die na een opleiding als touwwever zijn eigen touwen ging weven. Nadat zijn zoon het bedrijf in 1897 overnam groeide het bedrijf door. Uiteindelijk kwam in 1943 Mammut als merknaam naar voren voor een nieuwe range aan specialistische touwproducten. In 1952 komt Mammut met het eerste gletsjer touw volledig gemaakt van Nylon en zes jaar later met het eerste touw dat een afzonderlijke kern heeft.

Twintig jaar later in 1978 presenteert Mammut een eigen lijn met waterdichte Gore-Tex jassen en broeken bedoeld voor de meest natte omstandigheden. Deze collectie wordt in 1981 uitgebreidt met andere kledinglijnen en slaapzakken en weer drie jaar later met klimgordels, karabiners en andere klimmaterialen. Pas veertien jaar daarna komen ook de rugzakken in de collectie bij Mammut, tegelijkertijd met de 'Extreme' kledinglijn. Deze kledinglijn bestaat uit de meest hoogwaardige technische producten voor de meest extreme omstandigheden.

In 1994 wordt het tot op heden nog steeds gebruikte Mammut logo in gebruik genomen. Mammut neemt in 2001 het slaapzakkenmerk Angujilak over en in 2003 wordt de wandel- en bergschoenenfabrikant Raichle overgenomen. De specialisme en kennis van deze twee merken wordt geïntegreerd om de producten nog verder te innoveren. 

Vanaf 2008 maakt Mammut het productieproces voor klimtouwen klimaatneutraal en doet dit later ook voor andere producten. Hierdoor kan Mammut zich aansluiten bij het Fair Wear Foundation dat zich inzet voor eerlijke werkomstandigheden voor alle werknemers. In 2011 gaat Mammut een stapje verder en sluit zich aan als lid van Bluesign. Het Bluesign label garandeert dat een kledingstuk gefabriceerd is met het grootste respect voor mens en natuur.

 In 2012 bestaat Mammut 150 jaar en introduceert in datzelfde jaar de Ride Airbag Rugzak. De eerste rugzak met een verwijderbare airbag wat het een stuk veiliger maakt om bijvoorbeeld off-piste te skiën.

Specialistisch Assortiment

Mammut is een van de meest vooraanstaande merken als het gaat om productinnovaties en productvernieuwingen. Klimwinkel heeft een collectie van lawine rugzakken, lawinepiepers, klimgordels, klimgereedschap en slaapzakken in het assortiment.

Terug naar boven