• Op voorraad en voor 17:00 besteld? Morgen in huis!
 • Gratis verzenden voor orders boven de €50,-

ROTHER KLETTERSTEIGE SCHWEIZ

Aantal

€ -

(€ - excl. BTW

Beschrijving

Klettersteigen in de bergen van Zwitserland, met deze volledig herziene en uitgebreide vierde editie van Rothers Klettersteigführer 'Klettersteige Schweiz' ga je goed voorbereid op pad.

- 120 kleurenafbeeldingen
- 76 wandelkaarten (schaal 1:25.000, 1:50.000, 1:75.000 en 1:125.000)
- 1 overzichtskaart (schaal 1:2.000.000)

Jarenlang was Zwitserland niet echt interessant voor klettersteigfans. Maar sinds de inhuldiging van de Tälli in 1993 op de zuidkant van de Gadmer Flue, is de populariteit van Zwitserland als via ferrata destinatie toegenomen. De meerderheid van de klettersteigtochten in Zwitserland volgen alpiene bergroutes. Ze bieden een combinatie van wandelen, klimmen en adembenemende vergezichten. De via ferrata's zijn, in vergelijking tot die in Frankrijk, niet zo uitvoerig gezekerd, zodat je nog echt contact hebt met de rotsen.

In deze gids worden alle via ferrata's van Zwitserland beschreven, plus de mooiste gezekerde paden, waaronder een vijfdaagse tour. Alle tochten in deze Klettersteigführer worden gedetailleerd, zowel de aanpak als de routes zelf worden precies beschreven en zijn voorzien van gedetailleerde wandelkaarten. Met informatie over vertrekpunt, looptijd, niveau, verlichting en meer. Zo wordt het nog makkelijker om een geschikte route te selecteren.

Het niveau van de verschillende tochten verschilt van eenvoudig tot zeer moeilijk: van het spannende kloofparcours (Gorge Alpine in Saas-Fee, Gornerschlucht bij Zermatt) tot een panoramische route naar 3000 meter (Jegisteig), van hoog in de Alpen (Salbit-Höhenweg) tot uitdagende tochten (Fürenwand-Klettersteig) of zelfs zeer atletische via ferrata's (San Salvatore). De nieuwste tochten vind je bij Bergsee, Fruttli, Gemmiwand, Farinetta en Obere Bielenlücke. De gebieden met het grootste aanbod zijn Berner Obrland en het Wallis, maar ook de Vierwaldstätter Alpen zijn uitgebloeid tot een heus via ferrata Walhalla. 

Auteur: Kürschner
Pagina's: 216
Taal: Duits
Bindwijze: gelamineerde paperback
Uitgave: 4e editie 2013
ISBN: 9783763343058

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen vragen over dit product gesteld.

Kennis & informatie

 • Beginnersgids: Klettersteigen
  Beginnersgids: Klettersteigen

  Wat is Klettersteigen? De oorsprong van klettersteigen bevindt zich in het alpinisme. Om bergtoppen beter toegankelijk te maken werden st...

  Lees meer
 • Keuzehulp: Hoe kies je de juiste klettersteigset?
  Keuzehulp: Hoe kies je de juiste klettersteigset?

  Een klettersteigset is volledig ontwikkeld voor het klettersteigen en heeft geen enkel ander doeleinde dan jou te helpen veilig en met veel ...

  Lees meer
4.0 5
"Ik ben heel blij met het product, alleen de verzend tijd duurde een beetje lang."
4,7 4269
Klimwinkel
9.3 out of 10 stars 4269 votes