• Op voorraad en voor 17:00 besteld? Morgen in huis!
 • Gratis verzenden voor orders boven de €50,-

TENDON MASTER 9.7 BICOLOR CS

Lengte touw

 • 60 m
 • 70 m
 • 80 m

Aantal

€ -

(€ - excl. BTW

Beschrijving

De Tendon master 9.7 Bicolor CS is een multi inzetbaar enkeltouw van onomstreden topkwaliteit. Door het Duitse Alpin Bergmagazine als beste getest. Dit touw liet in een uitvoerige test van het Duitse Alpin magazine de concurrentie van topmerken als Beal, Mammut en Edelrid ver achter zich. De Tendon Master 9.7 touw werd gekozen als beste allround touw voor bergsporters. Nu ook verkrijgbaar in handige bicolor variant. De combinatie van zeer geringe wateropname, lage vangstoot, duurzaamheid en een laag gewicht worden door geen enkel touw geëvenaard. De prijs is aan de hoge kant in vergelijking met andere Tendon touwen, maar ligt lager dan de gemiddelde prijs van vergelijkbare touwen.

Teflon impregnering van kern en mantel
Zowel de kern als de mantel van dit touw zijn geïmpregneerd met een Teflon beschermlaag. In het productieproces gebeurt dit in twee stappen: eerst wordt elke vezel van de kern geïmpregneerd, vervolgens wordt na productie het volledige touw is een warm bad voorzien van de Teflon coating.
Door de dubbele impregnering is dit touw extra water- en vuil afstotend en is het minder gevoelig voor slijtage (abrasie). Dit bevordert een lange levensduur.
De water opname van een touw is een belangrijke factor: wanneer je een gletsjer overgestoken bent, wil je niet de rest van de tocht met een zwaar, slecht hanteerbaar touw opgescheept zitten. De wateropname blijkt sterk te verschillen per touw. Waar andere geïmpregneerde touwen van topmerken toch nog 30% van hun gewicht aan water opzuigen, absorbeert dit touw niet meer water dan 7% van het eigen gewicht.

SBS weeftechniek
De mantel is geweven volgens Single Braiding System techniek. Bij andere touwen worden meestal twee manteldraden samengenomen tijdens het weven. Bij dit SBS-touw zijn de manteldraden steeds individueel geweven. SBS weeftechniek levert een touw dat gladder is en daardoor minder gevoelig voor slijtage. Perfect voor intensief gebruik tijdens sportklimmen, maar ook in alpiene omstandigheden is deze arbeidsintensievere weeftechniek van bewezen nut. Touw met deze weeftechniek blijkt nog minder goed doordringbaar voor water. 

Lage vangstoot
De vangstoot is de maat voor kracht die optreedt wanneer het touw je val remt. Een heel stug touw heeft een hoge vangstoot, daarbij is de piekkracht op de klimmer, de ankerpunten en de zekeraar hoog. Dit Tendon Master 9.7 touw heeft een erg lage vangstoot van maar 7,6 kN (8 tot 9 kN is bij andere touwen gebruikelijk). Deze lage vangstoot komt het comfort en de veiligheid ten goede.

Bicolor
Bijzonder handig als je tijdens het klimmen duidelijk kunt zien waar het midden van het touw is. Bicolor touwen hebben een duidelijke patroonwisseling in het midden van het touw. Het resultaat is een gemakkelijker te hanteren en ook nog eens heel mooi klimtouw. De meeste andere touwen zijn voorzien van een middenmarkering die is aangebracht met zwarte inkt, een patroonwisseling springt uiteraard meer in het oog.

Aanvullende informatie

 • Diameter: 9,7 mm
 • Gewicht: 61 g/m
 • Middenmarkering: Ja, weefpatroon wijziging
 • Vangstoot: 7,6 kN
 • Aantal UIAA normvallen: 9
   

Plus- en minpunten

 • Door de wat dunnere diameter ideaal voor intensief sportklimmen op een wat hoger niveau
 • Volledig vuil- en waterafstotend
 • Duidelijk zichtbaar middenpunt door wisseling van weefpatroon
 • Niet een van de lichtste touwen per meter

Specificaties

Type Touw Enkeltouw
Touwdiameter 9.7 mm
Gewicht per meter 61 gram
Middenmarkering Ja
UIAA geïmpregneerd Ja
UIAA normvallen 9
Vangstoot 7,0 kN
Statische rek 6,3 %
Dynamische rek 36 %
Referentienummers D097TV45C060C, D097TV45C070C, D097TV45C080C

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen vragen over dit product gesteld.

Kennis & informatie

 • Keuzehulp: Hoe kies je het juiste klimtouw?
  Keuzehulp: Hoe kies je het juiste klimtouw?

  Een belangrijk onderdeel van je klimuitrusting, op het moment dat je de stap hebt gemaakt om zelf te gaan klimmen, is het klimtouw. Het kiez...

  Lees meer
 • Keuzehulp: Hoe kies je de juiste karabiners?
  Keuzehulp: Hoe kies je de juiste karabiners?

  Karabiners zijn er in vele vormen en voor veel verschillende toepassingen. Het aantal toepassingen is zo groot dat vragen over karabiners me...

  Lees meer
5.0 5
"Met succes mn uitrusting aangevuld. Goed assortiment en prijzen. Ook fijne communicatie wanneer iets niet kon worden geleverd. Top!"
4,7 3567
Klimwinkel
9.3 out of 10 stars 3567 votes