• Op voorraad en voor 17:00 besteld? Morgen in huis!
 • Gratis verzenden voor orders boven de €50,-

BLACK DIAMOND CAMALOT X4 OFFSET

Aantal

€ -

(€ - excl. BTW

Beschrijving

De Camalot X4 is de nieuwste serie cams uit de Black Diamond Camalot familie. Deze is nu ook beschikbaar in Offset variant. De voordelen van X4 Camalots: - Groot bereik - Flexibele steel - Smaller dan elke andere cam met 4 segmenten. De kleinste drie maten zijn voorzien van een getrapte as, waarmee Black Diamond het bereik opkrikt ten opzichte van de C3 cams. De drie grotere maten hebben een dubbele as zoals we die kennen van de populaire C4 camalots. Door de veertjes compact weg te werken ontstaat een super compacte cam, die ook in spleten met een kleine breedte te plaatsen is. De steel is heel flexibel. Om te zorgen dat de steel niet te kwetsbaar is, zijn aluminium kralen rond de steel aangebracht. De hot forged aluminium handgreep is een solide basis om deze X4 cam gemakkelijk te oriënteren en te plaatsen.

De geïntegreerde camveren zorgen voor een super smalle kopbreedte en de flexibele steel is voorzien van aluminium kralen, die de kabel beschermen zonder afbreuk te doen aan de flexibiliteit. De cams zijn voorzien van kleurgecodeerde Dyneema slings voor snelle identificatie.

Offset variant
De Camalot X4 Offset is ontworpen voor stabiele plaatsing waar geen enkele andere cam bescherming kan bieden. Deze cams combineren het bereik van Black Diamonds X4 Camalots met asymmetrische cams. Ideaal voor plaatsing in smalle spleten die niet parallel lopen.
Deze nieuwe, flexibele cams zijn uitgerust met een smalle kop en geïntegreerde camveren.

Opgelet: De verschillende camalots hebben wij in Klimwinkel aangeduid met de maten: 0.1, 0.2, 0.3, 0.4 en 0.5. Bij Black Diamond worden deze als volgt aangeduid: 0.1/0.2, 0.2/0.3, 0.3/0.4, 0.4/0.5 en 0.5/0.75.

Maat Bereik in mm Sterkte Gewicht in g
#0.1 8.4-16.5 5 kN 53
#0.2 9.9-21.2 6 kN 64
#0.3 12.4-26.2 8 kN 78
0.4 15.5-33.7 9 kN 86
#0.5 19.8-41.2 9 kN 101

 

Plus- en minpunten

 • asymmetrische cams voor plaatsing in smalle spleten die niet parallel lopen
 • De flexibiliteit en smalle kop-breedte van de Camalot C3
 • Het bereik en de sterkte van de Camalot C4
 • Voor het gebruik van cams is het verstandig om een cursus te volgen

Specificaties

Type cam Offset
Referentienummers

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen vragen over dit product gesteld.

Kennis & informatie

 • Keuzehulp: Hoe kies je de juiste karabiners?
  Keuzehulp: Hoe kies je de juiste karabiners?

  Karabiners zijn er in vele vormen en voor veel verschillende toepassingen. Het aantal toepassingen is zo groot dat vragen over karabiners me...

  Lees meer
 • Keuzehulp: Hoe kies je de juiste Cams & Nuts?
  Keuzehulp: Hoe kies je de juiste Cams & Nuts?

  Ben jij een aspirant ‘trad’ klimmer? Dan kan het maken van een keuze voor de juiste gear een flinke opgave voor je zijn. In deze...

  Lees meer
5.0 5
"Vanwege corona duurde delen van mijn bestelling wat langer, maar ben door het gehele proces van bestellen heen goed op de hoogte gehouden."
4,7 3959
Klimwinkel
9.3 out of 10 stars 3959 votes