Winkelwagen

Er zijn geen producten in uw winkelwagen.

Review Black Diamond Technician - Stefan's Keuze

Blog

Onze Stefan test de Black Diamond Technician voor je uit. Lees hieronder zijn bevindingen.

Sportklimmen, alpineren, klettersteigen of een kat uit de boom redden. De Technician van Black Diamond heeft er geen problemen mee. Klimgordels zoals de Black Diamond Technician zorgen ervoor dat je het beste krijgt voor een heel scherpe prijs.

Heb je mijn vorige review over de Skwama van La Sportiva gelezen, dan weet je inmiddels dat ik van een praktisch product houd met een goede prijs. Daarom heb ik gekozen voor de Technician van Black Diamond. Ik zou mezelf als een gemiddelde klimmer omschrijven. Ik hou van klimsport in het algemeen. 

Ik kan enthousiast worden van gordels die enorm licht zijn. Ga ik er iets van merken als ik erin zou klimmen? Waarschijnlijk niet. Met twee tot drie keer per week een bezoek in een klim of boulderhal zijn ultralichte producten voor mij niet van toepassing. 

                                                               

Maar als de gordel uit de kast komt voor een leuke klettersteig of klim- sessie in het seizoen dan heb ik een paar mooie woorden voor de Technician. Comfortabel, hufterproof en allround zijn woorden die passen bij deze gordel. Met 376 gram is de Black Diamond Technician zeker geen zwaargewicht. De beenlussen zijn verstelbaar en dragen bij aan comfort en een juiste fit ongeacht je kleding die je eronder draagt. Goed om te weten is dat de vrouwenvariant een iets andere maatvoering heeft die beter aansluit bij vrouwelijke contouren.

De Technician heeft vier verstevigde materiaal lussen, een extra materiaallus aan de achterzijde, vier Ice-Clippers en een haul-lus aan de achterzijde. Mocht je nog steeds ruimte te kort komen, dan kan je misschien beter op zoek gaan naar een rugzak. Black Diamond heeft de ‘Fusion Comfort Technology’ toegepast. Hierdoor is de gordel erg goed bestand tegen beschadiging. Handig als je net als ik soms onhandig bent! 

De Black Diamond Technician maakt het niet uit welke klimsport je beoefend het is een topper die voor je klaar staat bij elk avontuur.