• Op voorraad en voor 17:00 besteld? Morgen in huis!
 • Gratis verzenden voor orders boven de €50,-

EDELRID CABLE ULTRALITE 5.0

Aantal

€ -

(€ - excl. BTW

Beschrijving

Buitengewoon lichte en compacte klettersteigset! Erg handig als je dagenlang met de set in de rugzak loopt. De vernieuwde Cable Ultralite 5.0 klettersteigset van Edelrid voldoet aan de nieuwe veiligheidsnorm die in maart 2017 is geïntroduceerd voor klettersteigsets. Het bereik van deze klettersteigset is hierdoor groter dan zijn voorganger, namelijk van 40 kg tot 120 kg.

Eigenschappen:

 • Licht en compact, bijzonder geschikt voor alpinisme, altijd mee te nemen, ook op vliegreizen
 • Voldoet vanzelfsprekend aan alle veiligheidsstandaarden
 • Modern scheurband remsysteem
 • Vernieuwde ergonomische karabiners
 • Geschikt voor gebruikers van 40-120 kilo
 • Gewicht: 400 gram


Uitgebreide productomschrijving

De Edelrid Cable Ultralight 5.0 is een van de lichtste én veiligste sets op de markt. Bijzonder geschikt voor alpinisten die vaak dagen met de set in de rugzak lopen. Het gewicht van deze klettersteigset (400 gram) maakt het mogelijk hem altijd mee te nemen op reis, ook bij vliegvakanties en op tochten waarbij van te voren niet duidelijk is of er klettersteigen aan te pas zal komen.

Elastische armen
De elastische slinges voorkomen het gevaar van struikelen over de eigen klettersteigset en zorgen dat de karabiners altijd bij de hand zijn.

Vernieuwde karabiners
De via ferrata karabiners zijn gemaakt uit plaatmateriaal. Bij een onverhoopte zeer zware zijdelingse belasting zullen deze karabiners hooguit buigen, niet breken.

Veiligheid eerst
Veiligheid heeft vanzelfsprekend topprioriteit. Ook deze ultralichte set heeft UIAA-keur en voldoet aan de EN 958:2016 veiligheidsstandaard.

Scheurband remsysteem
Deze klettersteigset heeft een wrijvingsloos remsysteem, bestaande uit een scheurband. Zelfs wanneer de klettersteigset kletsnat is, blijft dit remsysteem met scheurband buitengewoon betrouwbaar.

Vernieuwd remsysteem
In het buideltje zit een scheurband / energy absorber. Het stiksel van de energy absorber zal bij een val gecontroleerd inscheuren, waardoor een gecontroleerde remweg ontstaat.
Dit type energie absorbers zijn in in de wereld van industriële veiligheid al gemeengoed. In de bergsportwereld wordt dit systeem pas enkele jaren op grote schaal toegepast.
Het buideltje is eenvoudig te openen ter inspectie.

Gewicht: 400 gram

Plus- en minpunten

 • Lichte klettersteigset die gemakkelijk mee te nemen is in je rugzak
 • De karabiners zijn gemakkelijk te bedienen
 • De elastische slinges voorkomen het gevaar van struikelen over de eigen klettersteigset en zorgen dat de karabiners altijd bij de hand zijn

Specificaties

Ideaal voor Volwassenen
Voorzien van swivel Nee
Gewicht 400 Gram
Referentienummers 743150001380

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen vragen over dit product gesteld.

Kennis & informatie

 • Beginnersgids: Klettersteigen
  Beginnersgids: Klettersteigen

  Wat is Klettersteigen? De oorsprong van klettersteigen bevindt zich in het alpinisme. Om bergtoppen beter toegankelijk te maken werden st...

  Lees meer
 • Alles over klettersteigen
  Alles over klettersteigen

  Hulp nodig bij het kiezen van het juiste klettersteigset of geïnteresseerd in het klettersteigen? Lees het advies van onze experts.

  Lees meer
5.0 5
"het was mijn eerste ervaring met de klimwinkel en deze is zeker nog voor herhaling vatbaar,dank"
4,7 2579