• Op voorraad en voor 17:00 besteld? Morgen in huis!
 • Gratis verzenden voor orders boven de €50,-

LACD ULTIMATE FERRATA S

Aantal

€ -

(€ - excl. BTW

Beschrijving

De Ultimate Ferrata S is een gebruiksvriendelijke klettersteigset van het Duitse merk LACD, een vrij jong bedrijf dat zich onderscheidt met scherp geprijsde producten. Uiteraard zijn alle producten gekeurd en voldoen ze aan de EN 958 norm. Deze nieuwe set is ontworpen voor klimmers tussen de 40 en 120 kilo. De speciaal gevormde karabiners, de elastische armen en de ingebouwde rotor zorgen er voor dat deze klettersteigset een optimaal gebruiksgemak heeft.

Speciaal gevormde karabiners
De speciaal gevormde karabiners zijn erg ruim en liggen prettig in de hand. Dit maakt de bediening van de klettersteigset eenvoudig en moeiteloos. Het gebruikelijke tweevoudige beveiligingsmechanisme zorgt ervoor dat de karabiners niet per ongeluk open kunnen gaan tijdens het klettersteigen. Door de achterkant in te drukken en de karabiner als het ware van het slot te halen kan vervolgens de sluiting worden geopend. 

Elastische slinges
De elastische slinges voorkomen het gevaar van struikelen over de eigen klettersteigset en zorgen dat de karabiners altijd bij de hand zijn.

Ingebouwde rotor
De elastische slinges zijn verbonden aan een rotor, die ervoor zorgt dat de elastische slinges niet onhanteerbaar getwist raken. Dit zorgt voor gemak en tijdswinst tijdens het klettersteigen.

 

Gewicht set: 638 gram
Sterkte karabiners: 28 kN
Sterkte met open sluiting: 16 kN
Opening: 25 mm

 

Plus- en minpunten

 • Lichte klettersteigset die gemakkelijk mee te nemen is in je rugzak
 • De automatisch sluitende karabiners zijn gemakkelijk te bedienen en kunnen niet per ongeluk worden geopend
 • De elastische slinges voorkomen het gevaar van struikelen over de eigen klettersteigset en zorgen dat de karabiners altijd bij de hand zijn
 • De slinges zijn verbonden aan een rotor, die ervoor zorgt dat de slinges minder snel onhanteerbaar getwist raken

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen vragen over dit product gesteld.

Kennis & informatie

 • Beginnersgids: Klettersteigen
  Beginnersgids: Klettersteigen

  Wat is Klettersteigen? De oorsprong van klettersteigen bevindt zich in het alpinisme. Om bergtoppen beter toegankelijk te maken werden st...

  Lees meer
 • Keuzehulp: Hoe kies je de juiste klettersteigset?
  Keuzehulp: Hoe kies je de juiste klettersteigset?

  Een klettersteigset is volledig ontwikkeld voor het klettersteigen en heeft geen enkel ander doeleinde dan jou te helpen veilig en met veel ...

  Lees meer
5.0 5
"Tevreden met het ontvangen artikel, en ook nog eens tijdig op de hoogte gesteld van de vertraging. Super deed iedere verkoper dat maar!"
4,7 4143
Klimwinkel
9.3 out of 10 stars 4143 votes