Winkelwagen

Er zijn geen producten in uw winkelwagen.
Blog

Saskia's keuze - De Petzl Swift RL

De nieuwste aanwinst binnen de Petzl hoofdlampen in de categorie Performance headlamps is de Petzl Swift RL. Deze hoofdlamp zorgt maarliefst voor 900 lumen zonder externe accu! Dat klonk mij (canitrailer en trailrunner) als 'muziek in de oren'. In de winter train ik altijd één keer in de avond in het bos en dan is goede verlichting essentieel.

Ik loop meestal samen met mijn sportieve 4-voeter en aangezien die een donkerbruine vacht heeft is ze vrijwel onzichtbaar in het donker. Voorheen liep ik met een hoofdlamp met 1200 lumen, maar dan moest ik altijd een losse accu meenemen die met een draadje aan de lamp verbonden zit, dus dat is een stuk minder praktisch.

Geschikt voor elke situatie

De Petzl Swift RL weegt slechts 100 gram en heeft een reflecterende hoofdband die eenvoudig instelbaar is en comfortabel zit. Met één knop kun je de lamp bedienen en heb je vervolgens keuze uit drie verlichtingsstanden (10, 200, 550 lumen), daarnaast kan je hem als je de aan/uit knop 2 sec. vasthoudt overschakelen naar de Reactive Lighting optie en die heeft ook weer drie verschillende verlichtingsstanden (100, 300 900 lumen). Mijn trainingen in het donker duren meestal 1-1,5 uur en dat houdt de lamp prima vol, zelfs als ik alleen maar de 900 lumen stand gebruik, dus dat is echt TOP.
 

Gebruikers ervaring

 Het opladen van de lamp gaat middels een USB kabel, degene die meegeleverd wordt vanuit Petzl is niet heel lang maar de micro USB ingang in de lamp is ook geschikt voor andere USB kabels met een micro USB ingang, dus dat was zo opgelost met mijn eigen kabel. Als de accu helemaal leeg is kost het 6 uur om hem op te laden, dus dat moet je wel even plannen maar zie ik niet als een probleem. Fijn ook dat de lamp spatwater dicht is (IPX4), daardoor is een regenbuitje geen belemmering om niet te gaan sporten of beter gezegd geen goed excuus . De bedieningsknop kan je op lock-functie zetten, ideaal om te voorkomen dat de lamp aangaat tijdens transport of om te voorkomen dat de lamp zelf de lichtsterkte aanpast tijdens het lopen (in RL stand), ik bepaal dat persoonlijk liever zelf.

Aanrader

Inmiddels ben ik fan van deze lamp, het is echt een fijne lamp en voor mij met de juiste lichtsterkte.
See you @ the trails!