• Op voorraad en voor 17:00 besteld? Morgen in huis!
 • Gratis verzenden voor orders boven de €50,-

PETZL IRVIS

Type Binding

 • Flexlock
 • Leverlock Universal

Aantal

€ -

(€ - excl. BTW

Beschrijving

De Irvis FlexLock van Petzl is een 10-punts stijgijzer voor ski-toeren, gletsjertochten en klassieke alpiene tochten. De 10-punts stijgijzers Irvis van Petzl zijn perfect wanneer u een lichtgewicht, eenvoudige stijgijzers zoekt voor gebruik in uiteenlopende omstandigheden, van gletsjertoeren tot toerskiën en bergtochten door sneeuw en ijs. Irvis FlexLock is een eenvoudig, sterk stijgijzer en met slechts 710 gram per paar relatief licht. De scherpe, lange punten zorgen voor goede grip en maximale stabiliteit op het ijs. Aan de voorzijde bevinden zich twee brede, stijve punten voor gebruik in de sneeuw. De tanden aan de achterzijde zorgen voor stabiliteit tijdens de afdaling. Daarnaast beschikt de Irvis ook over laterale punten die zorgen voor ondersteuning tijdens het traveseren. De verbindingsstang kan worden ingesteld op flexibele of semi-rigide focus. Hierdoor kun je de stijgijzers aanpassen aan flexibele of stugge bergschoenen.

Stijgijzers voor kinderen nodig?
Petzl verkoopt bij deze stijgijzers de M-linking bar. Daarmee is dit stijgijzer geschikt te maken voor kleinere schoenmaten. Neemt u bij interesse gerust contact met ons op.

FlexLock of LeverLock Universel
Irvis stijgijzers zijn verkrijgbaar met twee verschillende bindingen, FlexLock en LeverLock Universel. Ze passen daardoor op vrijwel alle bergschoenen passen. De Irvis stijgijzers zijn van staal en dus duurzaam, de stijgijzers zijn gemakkelijk aan te passen op de schoen. Topkwaliteit, zoals je van Petzl mag verwachten. Het FlexLock systeem heeft zowel aan de voor-als achterzijde enigszins flexibele kunststof bindingen. Hiermee is het systeem minimaal afhankelijk vak de vorm van de bergschoen.
LeverLock Universel vereist minimaal een bevestigingslip aan de achterzijde van de bergschoen. Dit systeem zorgt voor een extra stijve verbinding naar de bergschoen.

Aanvullende informatie

 • Past op schoenmaten: 35-45
 • Aantal punten: 10
 • Gewicht: 710 gram

Plus- en minpunten

 • Beschikt over 10 punten
 • Aan te passen aan verschillende type schoenen
 • In twee varianten beschikbaar
 • Deze stijgijzers gaan slechts tot en met maat 45

Specificaties

Aantal punten 10
Toepassing Gletsjertochten, Sneeuwveldjes, Alpinsme
Snelsluiting Ja
Gewicht 710, 730 Gram
Referentienummers T03A FL, T03A LLU, T02A LLU

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen vragen over dit product gesteld.

Kennis & informatie

 • Keuzehulp: Hoe kies je de juiste stijgijzers?
  Keuzehulp: Hoe kies je de juiste stijgijzers?

  Hoe kies je de juiste stijgijzers? Stijgijzers zijn noodzakelijk voor veilige tochten door sneeuw en ijs. Je kunt er gletsjers mee overst...

  Lees meer
 • Keuzehulp: Hoe kies je de juiste pickel/ijsbijl?
  Keuzehulp: Hoe kies je de juiste pickel/ijsbijl?

  Hoe kies je de juiste ijsbijl of pickel? Alpinisten, toerskiërs, ijsklimmers en gemixte klimmers hebben allemaal pickels e...

  Lees meer
4.5 5
"Na 6 jaar interesse te hebben in slacklining besloot ik na veel te lezen een slackline te kopen. En kon echt niet wachten om eraan te beginnen, dankzij Klimwinkel.nl heb ik helemaal niet lang moeten wachten, integendeel! "Vandaag besteld, morgen aangekomen" en dat helemaal van NL naar België middenin Covid-19 tijd. Fantastisch gewoon en dikke pluim voor deze shop! Volgende keer zal keuze van shop Dan zeer gemakkelijk zijn.

Dik aangeraden!"
4,7 3291
Klimwinkel
9.3 out of 10 stars 3291 votes