• Op voorraad en voor 17:00 besteld? Morgen in huis!
 • Gratis verzenden voor orders boven de €50,-

ROTHER KLETTERSTEIGE WESTALPEN - FRANKREICH/ITALIEN

Aantal

€ -

(€ - excl. BTW

Beschrijving

Klettersteigen in de bergen van Frankrijk en Italië, met Rothers Klettersteigführer 'Westalpen' ga je goed voorbereid op pad.

- 81 klimroutes
- 112 kleurenafbeeldingen
- 78 wandelkaarten  (schaal 1:15.000 tot 1:125.000)
- 1 overzichtskaart

De via ferrata rage heeft inmiddels ook de Westalpen in haar greep. En daar is een nieuwe klettersteigstijl uit voortgekomen, de 'ferrata à la française', waarbij de top bereiken niet langer prioriteit heeft, maar men meer gericht is op spanning en avontuur onderweg. 

Vooral het gebied dat grenst aan vestingstad Briançon, de Maurienne en de Tarentaise heeft zich ontpopt tot een waar klettersteigparadijs. In Italië is de via ferrata, in vergelijking tot Frankrijk, nog aan de zeldzame kant, maar ook hier kun je mooie tochten ontdekken rond het Comomeer, het Aostadal, Ligurië of in de provincies Biella, Piëmont en Cuneo.

Een ding is duidelijk, aan beide zijden van de westelijke Alpen valt er te genieten van het prachtige landschap, spannende kletteravonturen en indrukwekkend uitzicht op bergketens, meren of de Middelandse Zee.

Iris Kürschner selecteerde voor deze Klettersteigführer 81 tochten. Het niveau van de via ferrata's is uiteenlopend: van eenvoudig tot zeer moeilijk. Liefhebbers van sport via ferrata kunnen hun hart ophalen bij de Ferrata Jules Carret bij Lac du Bourget, de steile rotswanden van Ferrata du Roc de la Tovière bij Val d'Isère of op de watervallen van Via ferrata de la Cascade de l'Oule bij Grenoble. 

Voor de alpinisten zijn er tochten in het ijzige hart van de Mont Blanc en op Monte Emilius ver boven het Aostadal. Veel van de beschreven tochten worden ook in een eenvoudigere variant aangeboden, zodat zelfs beginners en gezinnen met kinderen een grote diversiteit aan mogelijkheden hebben.

Alle routes in deze Klettersteigführer worden gedetailleerd toegelicht, zowel de aanpak als de tochten zelf zijn nauwkeurig beschreven en voorzien van handige wandelkaarten. Met informatie over vertrekpunt, looptijd, niveau, verlichting en meer. Zo wordt het nog makkelijker om een geschikte route te selecteren. 

Auteur: Kürschner
Pagina's: 192
Taal: Duits
Bindwijze: gelamineerde paperback
Uitgave: 1e editie 2010
ISBN: 9783763343935

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen vragen over dit product gesteld.

Kennis & informatie

 • Beginnersgids: Klettersteigen
  Beginnersgids: Klettersteigen

  Wat is Klettersteigen? De oorsprong van klettersteigen bevindt zich in het alpinisme. Om bergtoppen beter toegankelijk te maken werden st...

  Lees meer
 • Keuzehulp: Hoe kies je de juiste klettersteigset?
  Keuzehulp: Hoe kies je de juiste klettersteigset?

  Een klettersteigset is volledig ontwikkeld voor het klettersteigen en heeft geen enkel ander doeleinde dan jou te helpen veilig en met veel ...

  Lees meer
4.0 5
"Ik ben heel blij met het product, alleen de verzend tijd duurde een beetje lang."
4,7 4269
Klimwinkel
9.3 out of 10 stars 4269 votes