• Op voorraad en voor 17:00 besteld? Morgen in huis!
 • Gratis verzenden voor orders boven de €40,-

PROHANDS GRIPMASTER

Kleur

 • Blauw
 • Geel
 • Rood
 • Zwart

Aantal

€ -

(€ - excl. BTW

Beschrijving

De ProHands Gripmaster is het ideale hulpmiddel voor het soepel en krachtiger maken van de vingers en onderarm.
De Gripmaster is leverbaar in vier sterktes:
 

Kleur Geel Blauw Rood Zwart
Training Extra licht Licht Middel Zwaar
Kracht per veer 1.36kg 2.27kg 3.18kg 4,09kg


GRIPMASTER OEFENINGEN
Op zoek naar een hand trainer met nog meer comfort of nog meer kracht? Klimwinkel.nl heeft ook de Gripmaster Pro in het assortiment.
 

De onderstaande Gripmaster oefeningen zijn niet specifiek voor één specifieke sport. De gripmaster oefeningen verbeteren en onderhouden de fysieke conditie en gezondheid van de handen, ongeacht het type beoefende sport of het specifieke muziek instrument.

  Klassieke greep
Plaats het midden van de vingers op de toetsen, met de vingertoppen over de top van de Gripmaster. Positioneer de haak van de ergonomische handpalm balk over de ruime tussen de duim en de wijsvinger. Knijp de duim en alle vingers, duim, pols, onderarm alsof u een vuist maakt.Versterkt de vingers, duim, pols en onderarm, voor een sterke grip.
  Hoek positie
Plaats de vingertoppen op de toetsen en plaats de ergonomische balk met de punt aan de zijde van de duim. Houdt de vingertoppen licht gebogen, buig alle vingers naar het midden van de Gripmaster.Versterkt de langere spieren in de onderarm en pols en rekt de kleinere spieren in de hand voor betere beweging en langeduur uithoudingsvermogen.
  Duim training
Plaats de punt van de ergonomische balk aan de binnenzijde van de gebogen wijsvinger. Met de punt van de duim licht gebogen, druk met de duim op de eerste toets.Versterkt duim en wijsvinger, voor meer stabiliteit en coördinatie. (Voor hogere trainingskracht, druk de punt van de duim op twee toetsen tegelijkertijd.)
  Trigger greep
Houd de Gripmaster losjes verticaal, met de toetsen naar de vingers en de punt van de ergonomische balk aan de kant van de duim. Druk met het midden van de wijsvinger op de tweede toets, alsof u een trekker overhaalt. Isoleert de wijsvinger om sterkte en coördinatie te verbeteren. (Deze Gripmaster-oefening kan ook uitgevoerd worden met de vingertop van de wijsvinger.)
  Tip-Tip greep
Plaats de top van de duim op de ergonomische balk. Plaats de te trainen vinger tegenover de duim. Houdt zowel vingers als duim licht gebogen en druk de toets in. Versterkt specifieke vingers, duim, de kleinere handspieren en de onderarm, voor betere controle en duurkracht. Deze gripmaster-oefening kan uitgevoerd worden met meer vingers tegelijk.
  Pols training
Verwijder de ergonomische balk. Plaats de Gripmaster op tafel. Leg de onderarm van de te trainen pols in uw andere hand. Plaats de hand over de gripmaster en druk de gripmaster in, waarbij u alleen het polsgewricht beweegt. Versterkt de pols en de onderarm spieren.

Tussen de bovenstaande oefeningen door kunt u de vingers rekken/ontspannen door ze onbelast in de tegengestelde richting te bewegen/rekken.

Waarschuwing
Zoals bij ieder trainingsapparaat kan er overbelasting, spierfalen en ander letsel optreden bij gebruik van de Gripmaster. Begin rustig, met slechts enkele malen herhaling van de oefening. Uw sterkte zal naar verloop van tijd toenemen. Dit product dient rustig gebruikt te worden met aandacht en voorzichtigheid. Indien u enige pijn of oncomfortabel gevoel waarneemt, ga er niet mee door en raadpleeg uw arts onmiddellijk

Plus- en minpunten

 • Ideale hulpmiddel voor training van vingers en onderarm
 • Beschikbaar in vier sterktes
 • Verschillende oefeningen mogelijk
 • Begin rustig met enkele malen herhaling van de oefening om overbelasting, spierfalen en ander letsel te voorkomen

Veelgestelde vragen

Kennis & informatie

 • Keuzehulp: Hoe kies je de juiste karabiners?
  Keuzehulp: Hoe kies je de juiste karabiners?

  Karabiners zijn er in vele vormen en voor veel verschillende toepassingen. Het aantal toepassingen is zo groot dat vragen over karabiners me...

  Lees meer
 • Keuzehulp: Hoe kies je het juiste klimtouw?
  Keuzehulp: Hoe kies je het juiste klimtouw?

  Een belangrijk onderdeel van je klimuitrusting, op het moment dat je de stap hebt gemaakt om zelf te gaan klimmen, is het klimtouw. Het kiez...

  Lees meer